0497-641484 info@stibex.com

Bram Gijbels uit Reusel is geen onbekende in de horeca- en cultuurwereld. Sinds kort verzorgt Bram het licht en geluid bij De Kei én staat hij achter de bar bij ’t Kiezeltje. De hoogste tijd om deze alleskunner voor te stellen:

Passie voor horeca
Via Podium 10 in Bladel -waar ik vice-voorzitter ben- ben ik terecht gekomen bij De Kei. Inmiddels verzorg ik al een paar jaar het licht en geluid bij het Nieuw Reusels Toneel.” Vóór de coronaperiode organiseerde Bram elk jaar met twee anderen Zomèr ‘n fisje. Zijn passie voor de horeca is al in zijn tienertijd ontstaan: “Eigenlijk heb ik verschillende bijbaantjes gehad in de horeca en dit altijd leuk gevonden. Toen ik hoorde dat ze bij De Kei horecamedewerkers zochten heb ik meteen contact gezocht met Joost. Mijn ervaring als licht en geluidstechnicus was natuurlijk een pluspunt.”

Beste van twee werelden
Bram heeft in veel opzichten het beste van twee werelden: “Doordeweeks werk ik op kantoor en in het weekend bij de Kei. De voorbereidingen voor het licht en geluid doe ik ’s middags al. ’s Avonds werk ik achter de bar en na de voorstelling breek ik het licht en geluid weer mee af .” Niet alleen de afwisseling van zijn kantoorbaan met zijn werk in de horeca en cultuur, maar ook de combinatie van de techniek en het barwerk vindt hij geweldig: “Het leuke van de techniek achter de schermen is dat je veel regelt wat het publiek niet direct doorheeft, maar wel alle plezier van beleeft. En in de horeca geniet ik van het contact met de mensen.”

Fijne samenwerking
Sowieso bevalt Bram het werken bij De Kei: “Ik ken de beheerder Joost al langer en weet dat ik prettig met hem kan samenwerken. Vroeger kwam ik hier al over de vloer, De Kei is een fijne locatie om te werken. Vanuit het Nieuw Reusels Toneel heb ik hier alleen maar leuke dingen meegemaakt. Het is altijd gezellig, de contacten gaan als vanzelf en dingen zijn goed geregeld. En ook niet onbelangrijk: Ik ben er als eerste en ga als laatste en dat vind ik geen straf!”