0497-641484 info@stibex.com

Toen Joost Gevers, een geboren en getogen Reuselnaar, begon aan zijn opleiding Podium- en Evenemententechniek bleek de aantrekkingskracht van De Kei – dé plek in Reusel waar dit samenkomt – moeilijk te weerstaan. Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat hij als weekendhulp startte achter de bar en in de theatertechniek. Inmiddels heeft hij al een jaar of 5 een vast contract op zak en is hij de tijdelijke nieuwe waarnemend beheerder na het aftreden van Ad van Rijthoven. Joost stelt zich voor.

Het stokje overgenomen

“Als je in Reusel ‘iets met een podium’ wilt doen, dan kom je al snel bij CC de Kei uit”, weet Joost (29). “Via een vriend, die er al werkte, ben ik daar begonnen als weekendkracht. Je helpt mee met van alles en nog wat, maar de podiumtechniek sloot uiteraard wel goed aan bij mijn opleiding. Na mijn opleiding kreeg ik al snel een vast contract aangeboden.”

Joost maakte zich steeds meer eigen binnen het bedrijf. “Ik werd de rechterhand van onze toenmalige beheerder Ad”, hervat hij. “Je helpt mee met de dagelijkse gang van zaken van De Kei en alles wat daarbij komt kijken. Toen Ad vorig jaar oktober aftrad als beheerder heb ik samen met de bestuursleden zijn taken verdeeld, waarbij ik fungeer als het aanspreekpunt.”

Doen wat je kunt

Uiteraard ziet de dagelijkse gang van zaken bij De Kei er nu anders uit dan normaal. “Het is nu dubbel zo spannend allemaal”, gaat Joost verder. “Sowieso omdat je niet weet wat het gaat doen, maar ook omdat het natuurlijk extra spannend is om een bedrijf draaiend te houden. Zeker omdat je als horeca en evenementenbranche als laatste aan de beurt bent als het gaat om opnieuw opstarten.”

Van de andere kant probeert Joost er wel het positieve van in te zien. “Ik weet dat wij als De Kei een krachtig bestuur hebben om dat samen op te vangen”, vertelt hij. “Er is nu even geen druk, dus als organisatie heb je meer ademruimte. We kunnen nu even wat andere dingen oppakken, bijvoorbeeld nadenken over de nieuwe invulling van De Kei. We kenmerken onszelf door mee te denken als het gaat om het tóch mogelijk maken van een repetitie of voorstelling door slim met de beschikbare ruimtes om te gaan.”

Stapje voor stapje

“We hebben als organisatie altijd geprobeerd om het meeste te halen uit de regelgeving”, zegt Joost tot slot. “We zijn lokale verenigingen dankbaar voor het meedenken; we gaan graag met jullie in gesprek. Vaak kom je zo tot mooie initiatieven. Wij hopen in ieder geval dat we snel weer iets mogen organiseren. Dan kunnen we stapje voor stapje terug naar hoe het was!”